SKVR Wijkmuziekschool

De SKVR Wijkmuziekschool op Heijplaat In januari 2019 is er op Heijplaat een nieuw project van de SKVR Wijkmuziekschool gestart. De WMS is bedoeld voor kinderen die op de basisschool zitten en vanwege allerlei redenen niet de mogelijkheid hebben om naar een grote muziekschool te gaan. Door de gastvrijheid van CBS de Klaver Heijplaat kan dat dus nu ook in deze wijk.
Wat is de SKVR Wijkmuziekschool? SKVR heeft 8 Wijkmuziekscholen in Rotterdam. In alle wijken is de opzet hetzelfde: op één vaste dag in de week na schooltijd worden er muzieklessen gegeven door vier SKVR-docenten. Het aanbod verschilt per wijk. Je vindt Wijkmuziekscholen in Crooswijk, Kralingen, Tussendijken, Heijplaat, Beverwaard, Feijenoord, Spangen en het Oude Westen. In WMS Heijplaat wordt op donderdagmiddag na schooltijd lesgegeven in gitaar, saxofoon, viool, keyboard en blokfluit. Deelnemen aan de Wijkmuziekschool kost € 150,- per jaar. Er zijn verschillende kortingsmogelijkheden. Bijvoorbeeld met de RotterdamPas, of door een vergoeding van het Jeugdfonds Cultuur (via juf Esther van SMW). De wekelijkse groepsles wordt eens in de 5 à 7 weken vervangen door een orkestles. De kinderen van de verschillende instrumenten repeteren dan onder leiding van één van de docenten aan gezamenlijke stukken. Er zijn regelmatig presentaties voor ouders. Aan het eind van het schooljaar is er een groot eindconcert in een echte concert- of theaterzaal.

Kijk op onze site: www.skvr.nl/wijkmuziekschool. Op YouTube zijn diverse filmpjes te zien van lessen en uitvoeringen. Gewoon ‘wijkmuziekschool’ intikken. Hopelijk tot ziens in WMS Heijplaat!