Kwieb (communicatie-app)

We vinden het belangrijk dat ouders op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op school en in de klas. Betrokken ouders hebben een positief effect op de ontwikkeling en resultaten van kinderen. We besteden daarom veel aandacht aan de communicatie naar ouders en kijken altijd naar manieren waarop we de samenwerking kunnen verbeteren. 

Op onze school werken wij met Kwieb, dit is een online communicatieplatform voor het basisonderwijs. Met Kwieb kunnen ouders en leerkrachten op een eenvoudige manier met elkaar communiceren. Leerkrachten plaatsen regelmatig een berichtje en/of foto's van de groep en ouders kunnen ziekmeldingen doorgeven of een privébericht sturen aan de leerkracht. Leerkrachten zijn op werkdagen tussen 8.00 - 17.00 uur bereikbaar via Kwieb en reageren op berichten na schooltijd.

Hoe werkt het?

Nieuwe ouders ontvangen een brief van de leerkracht met daarop de activatiecode van hun kind(eren). De leerkracht plaatst een bericht in Kwieb, bijvoorbeeld over een sportdag, een excursie of informatie over de lesmethode waarmee gewerkt wordt. Ouders kunnen deze informatie bekijken door in te loggen via de mobiele app of via de web-omgeving.

Kwieb is een veilig, afgesloten platform. Alleen ouders die toestemming hebben gekregen van de school, kunnen in de omgeving. Ouders hebben alleen toegang tot de groepen van hun kinderen.

Klik hier voor de web-omgeving van Kwieb of download de app eenvoudig via de App Store of Google Play.