In Balans - oefentherapie

In Balans Oefentherapie is een praktijk voor oefentherapie en kinderoefentherapie in Rotterdam-Zuid. Mijn naam is Maaike van der Voort en ik ben sinds vorig schooljaar werkzaam als kinderoefentherapeut op basisschool de Klaver-Heijplaat.
Wij hebben veel ervaring met het geven van motorische therapie bij kinderen met diverse leer- en ontwikkelingsproblemen zoals kinderen met DCD, een autisme spectrum stoornis, aandacht- en concentratieproblemen, dyslexie, (hoog)begaafdheid en sensorische informatieverwerking (SI-problemen).
Ieder kind beweegt veel en vaak. Het kan voorkomen dat niet alle bewegingen en motorische vaardigheden even makkelijk uitgevoerd kunnen worden zoals fietsen, veterstrikken, leesbaar schrijven en het vangen van een bal. Deze kinderen help ik met alle plezier op woensdag zodat de motorische vaardigheden verbeteren. Door goed te kunnen bewegen kan een kind gemakkelijker en beter leren schrijven, rekenen en lezen. De therapie wordt spelenderwijs aangebogen waardoor de motoriek gestimuleerd wordt. De leerkracht kijkt ook naar de motoriek, het bewegen, van de kinderen. Mocht u zelf denken dat uw kind bepaalde motorische vaardigheden niet beheerst dan kunt u dit natuurlijk ook met de leerkracht van uw kind bespreken.

Meer informatie kunt u vinden op inbalans-oefentherapie.nl