Samenwerking

Sanakids - schooltandarts

Sanakids “De coole schooltandarts” Sanakids jeugdtandverzorging komt al 20 jaar op 50 basisscholen in Rotterdam Zuid. Wij komen ook op de Klaver-Heijplaatschool, wist u dat?Onze Haal en Breng service: Wij halen uw kind op van school om op onze praktijk het gebit te controleren en eventuele behandelingen te doen. In de Sanakids bus zorgen we voor gezellige muziek en in de wachtkamer is er van alles te doen voor uw kind! Kimm, onze Sanakids begeleidster zal uw kind uit de klas ophalen en na ruim 1,5 uur weer veilig op school terugbrengen. In onze bus zitten meerdere kinderen van dezelfde school die gezamenlijk de tandarts bezoeken.Kortom, als uw kind nog geen tandarts heeft, u zelf weinig tijd heeft of u bent niet tevreden over uw huidige tandarts, kan Sanakids zorgen voor de halfjaarlijkse controle. Als er tijdens het bezoek wordt geconstateerd dat er een behandeling nodig is, zal Kimm uw kind nog een keer ophalen van school hiervoor. U wordt hierover altijd geinformeerd, uw kind krijgt na elk bezoek een brief mee. Deze service is geheel GRATIS voor kinderen en u hoeft hiervoor geen aanvullende verzekering te hebben. Wij declareren alles rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. Dit gaat ook niet van uw eigen risico af. Op school liggen inschrijfformulieren klaar die u kunt inleveren bij de leerkracht. Heeft u nog vragen over Sanakids? Stelt u ze gerust! U kunt vragen naar Nancy Koolmees, de coördinator van Sanakids. Telefoonnummer: 010-4141200. De praktijk is gevestigd op het Noordereiland De Ruyterstraat 4-6 te Rotterdam per e-mail: N.koolmees@sanakids.nl

Peuter en Co

De Rotterdamse Peuterscholen van Peuter & Co bieden een voor ouders en peuters vertrouwde en veilige omgeving waar we peuters spelenderwijs stimuleren om stappen te zetten in hun ontwikkeling tot zelfstandige, sociale en weerbare leden van de samenleving. Kerndoel is het bieden van optimale ontwikkelingskansen voor peuters en hen voor te bereiden op een succesvolle schoolloopbaan. We onderschrijven het primaire doel van het Rotterdamse onderwijsbeleid: een vliegende start voor elke Rotterdamse peuter ongeacht afkomst of levensbeschouwing! Opvoeden en het ondersteunen van kinderen in hun ontwikkeling is primair de verantwoordelijkheid van ouders. De peuterschool is dan ook een aanvulling op de thuissituatie en biedt peuters extra ontwikkelingsmogelijkheden. De Rotterdamse Peuterschool is niettemin ambitieus. We beschouwen onze voorzieningen als een uitdagende pedagogische ontwikkelplek waar we in nauwe samenwerking met ouders en het basisonderwijs streven om elk kind de kansen te bieden op een succesvolle (school)loopbaan en een bijdrage te leveren aan een gelukkig leven. De Rotterdamse Peuterschool werkt nauw samen met het basisonderwijs. Vrijwel al onze voorzieningen zijn, niet zonder reden, gehuisvest in basisscholen. We zijn overtuigd van het belang van de doorgaande leerlijn voor peuters en kleuters. Dat geldt in bijzondere mate voor kinderen met een taal- of ontwikkelingsachterstand. Niet voor niets is er sprake van V V E: Voor- en Vroegschoolse educatie met als doel om minimaal tot groep 3 kinderen extra ontwikkelmogelijkheden te bieden.

SKVR Wijkmuziekschool

De SKVR Wijkmuziekschool op Heijplaat In januari 2019 is er op Heijplaat een nieuw project van de SKVR Wijkmuziekschool gestart. De WMS is bedoeld voor kinderen die op de basisschool zitten en vanwege allerlei redenen niet de mogelijkheid hebben om naar een grote muziekschool te gaan. Door de gastvrijheid van CBS de Klaver Heijplaat kan dat dus nu ook in deze wijk. Wat is de SKVR Wijkmuziekschool? SKVR heeft 8 Wijkmuziekscholen in Rotterdam. In alle wijken is de opzet hetzelfde: op één vaste dag in de week na schooltijd worden er muzieklessen gegeven door vier SKVR-docenten. Het aanbod verschilt per wijk. Je vindt Wijkmuziekscholen in Crooswijk, Kralingen, Tussendijken, Heijplaat, Beverwaard, Feijenoord, Spangen en het Oude Westen. In WMS Heijplaat wordt op donderdagmiddag na schooltijd lesgegeven in gitaar, saxofoon, viool, keyboard en blokfluit. Deelnemen aan de Wijkmuziekschool kost € 150,- per jaar. Er zijn verschillende kortingsmogelijkheden. Bijvoorbeeld met de RotterdamPas, of door een vergoeding van het Jeugdfonds Cultuur (via juf Esther van SMW). De wekelijkse groepsles wordt eens in de 5 à 7 weken vervangen door een orkestles. De kinderen van de verschillende instrumenten repeteren dan onder leiding van één van de docenten aan gezamenlijke stukken. Er zijn regelmatig presentaties voor ouders. Aan het eind van het schooljaar is er een groot eindconcert in een echte concert- of theaterzaal. Kijk op onze site: www.skvr.nl/wijkmuziekschool. Op YouTube zijn diverse filmpjes te zien van lessen en uitvoeringen. Gewoon ‘wijkmuziekschool’ intikken. Hopelijk tot ziens in WMS Heijplaat!